זה עובר מסך ? לא רק פרסומת סרטוני תדמית

[vc_row][vc_column][vc_column_text]בעידן האינטרנט של היום, הרשת מוצפת באתרים, חנויות, בלוגים ועוד. המבחר הרחב כיום יוצר תחרות כבירה על כל עסק וחברה למשוך את תשומת ליבם של הלקוחות הפוטנציאלים. אחת הדרכים למשוך תשומת לב הינה דרך סרטוני תדמית. סרטוני תדמית הוא אמצעי מדיה חדש יחסית ולהבדיל מפרסומת שמשווקת מוצר ספציפי, סרטוני תדמית משווקים ומקדמים את העסק עצמו. סרטוני התדמית מעבירים מוחשיות של העסק, ונותנים תחושה אוטנטית יותר למהות העסק ומה הוא נותן, וגם להרגשת הביטחון של הלקוחות שהגיעו למקום הנכון.

 

כשאנחנו מעלים סרטון תדמית לעסק, אנחנו חושפים את הלקוחות לכמה אספקטים. אנחנו חושפים אותך מבחינה ויזואלית למראה העסק, איך הוא עובד, מה הוא מציע. מבחינת שמיעה, הפסקול והקריינות חשובים כדי ליצור הווי של חוויה משמעותית ללקוח, ורצון לבוא אלינו לעסק כדי לחוות את מה שהרגיש בסרטון. המילים שאנחנו מעבירים בסרטון יוצרים מסר של ביטחון, היוצר אמון אצל הלקוחות הפוטנציאלים שאפשר לסמוך עלינו. בנוסף לכך, שהעסק לא מפחד לחשוף את עצמו מבחינה ויזואלית ללקוח על איך הוא פועל ועובד.

 

ישנם מספר סוגים של סרטוני תדמית; קידום מכירות – הפועל כדי לקדם מוצר בכך שיעשה סקירה על יתרונות המוצר וחוויית המשתמש. סרטוני תדמית לגיוס הון – מטרתם לגייס כסף עבור סטארט – אפ, או גיוס כסף לפיתוח מוצר עתידי. סרטוני הדרכה והסברה – יסבירו את אופן שימוש המוצר, תהליך הרכבה, שימוש בזהירות. סרטון השקת מוצר – סרטון המדמה את החוויה של מוצר עתידי שיוצא בתאריך מסוים, לדוגמא אפל משיקה טלפון חדש ויוצרת סרטון המדמה את המוצר והחוויה שייתן למשתמש. וסרטון תדמית – המשקף את החברה, פעולותיה, המוצרים והשירותים של החברה. כדי לשדר אמינות ולהרחיב את מעגל הלקוחות.

 

כדי לעשות סרטון תדמית איכותי וטוב צריך לעבור שלבים חשובים כדי שהסרטון יעביר את המסר בצורה איכותית ואוטנטית. להיות אוטנטי בסרטון זה פרמטר חשוב מכיוון שאוטנטיות יוצרת גם היא אמון אצל לקוחות. כמו שאוטנטיות במערכות יחסים בין אנשים יוצרת אמון. 

שלב ראשון:

עבודת תחקיר – מה המטרה לשימוש הסרטון, היכרות עם העסק הקיים, מוצריו ושירותיו. לאיזה קהל יעד מכוון העסק להגיע. והמסגרות בהן הסרטון יוצג.

שלב שני:

כתיבת תסריט איכותי – לאחר עבודת המחקר, צריך לכתוב תסריט של איך הסרטון יוצג. תכנון ואסטרטגיה של התסריט ושימוש נכון במילים בין אם זה קריינות ובן אם שחקן\עובד בחברה יופיעו בסרטון. המסר חייב להיות מועבר בצורה מדויקת ונכונה. כדי שהלקוח יבין שהגיע למקום הנכון.

שלב שלישי: 

ראיונות והכנת מרואיינים – במידה ומראיינים לקוחות\עובדים\ אנשים מקצועיים, עלינו להכין אותם לריאיון מול מצלמה. להופיע מול מצלמה אינו טבעי לכל אחד. ולכן עלינו להכין את המרואיינים. כדי שהופעתם תהיה מיטבית ותמשיך את הרצף להעברת המסר בצורה טובה וחיובית.

שלב רביעי:

בימוי ועריכה – בשלב בו מצלמים את הסרטון עלינו לצלם כל טייק מספר פעמים. ככל שיש יותר טייקים לכל קטע בסרטון, ככה יש סיכוי לקבל קטע טוב מכל חלק בסרטון, ולערוך אותו שהסרטון יוצג בצורה הכי טובה שיש. חשוב לתקן בכל קטע את מה שאינו עובד, או לא צולם טוב, או טעויות של הקריין\ או מי שמופיע בסרטון.

שלב חמישי:

לשמור על פשטות וקצב נכון של הסרטון – כמו שאוטנטיות חשובה לכל אחד, כך גם לקוחות אוהבים שמדברים אליהם בגובה עיניים. לשדר להם חוויה שהם מבינים בדיוק מה הם מקבלים, ושרואים אותם כחלק מן החוויה ולא מחוץ לה. יתר על כן הסרטון לא יכול להיות איטי מידי ולא מהיר מידי. איטיות תוביל לשעמום הלקוח והוא יעבור למקום אחר ולא אלינו. ומהירות יתרה תוביל לחוסר הבנה של הלקוח לגבי מוצר או חוויה ויבלבל אותו ויעבור למקום אחר ולא אלינו. לכן הקצב של הסרטון צריך להיות מאוזן.

לסיכום, סרטוני תדמית הינם מורכבים ודורשים תכנון רחב ואסטרטגיה אך הם תורמים לעסק. מכיוון שהם מעבירים מסר חד וברור בנוסף לחוויית משתמש ואמון ללקוחות. לכל עסק יש סרטון תדמית שונה על פי המטרה המיועדת ליצירת הסרטון. המשותף לכל סוגי סרטוני התדמית זה העברת מסר של מוצר, שירות ועסק וקידום העסק והרחבת מעגל הלקוחות ויצירת אמון. כשאתם מכוונים להשיק סרטון תדמית, תחשבו טוב מה המטרה, תכירו היטב את העסק, המוצרים והשירותים של העסק. תעשו עבודת תחקיר מעמיקה על כל כיווניה. הבסיס לאיכות זה היכרות מעמיקה על העסק אותו אתם עומדים ליצור מסר.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]